Geen uitstel uitbreiding urenaanbod voorschoolse educatie

De invoeringsdatum voor de uitbreiding van het VE-aanbod voor peuters met een VVE-indicatie blijft 1 augustus. Brancheorganisaties verzochten minister Slob om uitstel. Volgens de minister is dat niet nodig. Uit onderzoek blijkt dat aanbieders en gemeenten al goed op dreef zijn met de invoering.

Vanaf 1 augustus 2020 moeten gemeenten het urenaanbod voorschoolse educatie voor peuters (2,5 tot 4 jaar) met een VVE-indicatie uitbreiden van minimaal 10 naar gemiddeld 16 uur per week. In deze anderhalf jaar (in de leeftijd van 2,5 tot 4 jaar) gaat het om een uitbreiding van 600 naar 960 uur. Bovendien moeten gemeenten vanaf 1 januari 2022 per doelgroepkind minimaal 10 uur per jaar een hbo-opgeleide pedagogisch medewerker inzetten op de locatie. bron

Om aan de eis te kunnen voldoen is het voor kinderopvangorganisaties van belang voldoende medewerkers in dienst te hebben met een VVE certificering. PEKK kan middels de training Uk&Puk of VierVVE zorgen voor de juiste certificering en zelfs directe inzetbaarheid! Informeer naar de mogelijkheden bij onze relatiebeheerder.

Deel dit bericht via
Naar boven