Uitstel IKK invoering babyspecialisatie en taaleis tot 2025

Staatssecretaris Tamara van Ark geeft uitstel op de taaleis en babyscholing zoals deze opgenomen staan in de IKK eisen. Aanvankelijk zouden deze eisen ingaan vanaf 2023. Door de werkdruk en de krapte in de kinderopvang sector is er uitstel verleend tot 2025. 

"In het kader van de werkdruk en krapte heb ik met de sector gesproken over het uitstellen van de implementatie van de taaleis en de eis van babyscholing. Het verdient de voorkeur om zo snel mogelijk deze verbeteringen te implementeren. Wel wil ik organisaties meer ruimte bieden bij het plannen om aan deze eisen te voldoen. Dit kan de druk op het personeel binnen de organisatie verlichten, iets dat ook op dit moment van belang is. Daarom zal ik de ingangsdatum van de Ministeriële Regeling uitstellen van 2023 naar 2025." bron

PEKK gaat ondanks het uitstel volop door met het geven van trainingen babyspecialisatie aan kinderopvangorganisaties. Tevens hanteren wij aangepaste protocollen zodat trainingen ondanks Covid-19 toch doorgang krijgen! Onze relatiebeheerder verteld u daar graag over!

Deel dit bericht via
Naar boven